Nu biologi sen påsklov

Bilden gjord i picnik.com tror jag.
Heej! Igår blev det träning och sen övningskörning, bara ett "kärringstop" och det var för jag skulle lägga i 3:an, trycker ner kopplingen och kommer på att jag har för lite gas, börjar då gasa med kopplingen i, vilket man inte ska. Sen vet jag inte riktig vad jag gör och bilen stannar, haha! Men det gick rätt bra, framsteg i alla fall!
Nu biologi, sen påsklov, skönt!
XOXO
Matilda

Banan eller banan?

Heej! Igår på matten var vi lite lagom flummiga:
Klara - Jag trodde det stod banan (frukt) fast det stod banan (bilbana).
Vanja - Men det står ju banan (frukt)!!!!
Skratt, skratt och skratt
Jag - Ne, det står banan (bilbana).
Skratt skratt, och skratt.
Varje gång jag läste texten sen stod det banan (frukt) enligt mig, haha!
När du läste rubriken tänkte du på banan (frukt) eller banan (bilbana)?
XOXO
Matilda

Vanja 16 år!

Heej! Idag är det denna fina tjejens födelsedag! Ja, Vanja fyller 16 år! Hon är inte som alla andra, men det vet hon redan, för hon är sig själv och hon är grym! Ett stort stort stort grattis till henne och Vanja, hoppas du får en supperfin dag! Grattis igen!
XOXO
Matilda

Hunger games

Heej! Ikväll blev det bio med mina fina tjejer, Klara, Amanda, Agnes och Lisa! Hunger games, grym helt enkelt, så bra! Åhh, skrattade och grät och blev rädd, haha! Men verkligen jättebra! Agnes och jag satt och lipade, blev rädda och höll om varandra och skakade när det var läskigt och äckligt. Den har 11 års gräns, kanske borde vara 15 ... eller inte. Ne, me tipsar er om att se den! Läs om handlingen på sf.se eller på wikipedia om ni som jag inte har läst boken. Men ska nog börja läsa andra boken, haha!
XOXO
Matilda

Reality of fear, I'ts hard to forget och I will fall for a boy who will

Heej! Hittade lite bilder. Föresten, detta är mitt 555 blogginlägg, haha!
XOXO
Matilda

Dofter, smaker och saker som får mig att tänka på våren/sommaren

Bild ifrån weheartit.
Heej! Gjorde en liten form av en lista:
Dofter som får mig att tänka på våren/sommaren:
* Gräs
* Resturang mat som luktar ut på gatan
* Gödsel
* Grill
* Sjö/hav
* Fske
* Skog
* Blommor
Smaker som får mig att tänka på våren/sommaren:
* Färskpotatis
* Glass
* Sockerkaka
* Grillat
* Färska bär/frukter/svamp
Saker som får mig att tänka på våren/sommaren:
* Vår/sommarkläder/skor
* Sommarstugan
* Studsmatta
Det finns massa mer som skulle kunna stå på listan med, men då skulle den bli lång, haha!
XOXO
Matilda

www.gifyo.com

Klara och Karro
Heej! Jag har håltimma och sitter och leker lite med datorn och detta programmet www.giyo.com, haha!
XOXO
Matilda

Ny header 26/3 - 2012

Heej! Sitter nu på engelskan och fixade lite med bloggen så en ny header. Kan du inte se den, tryck F5 eller uppdatera sidan.
XOXO
Matilda

Damm+sol

Heej! Idag när vi hade sopat på ena loftet så såg det ut såhär, dammet virvlade och solen sken in igenom fönstret, riktigt fint var det, inte bara för att det var ny sopat utan ocså för att solen sken så fint in på dammet igenom fönstrerna med.
XOXO
Matilda

Möss

Heej! Idag när vi var hos mormor och röjde i ett förråd/garage så flyttade jag å ett helt gäng buntar med snörre och såg sedan något svart som rörde sig, jo jag hade hittat ett mus bo. Mamman var inte där, men vi la boet i en låda och sen kom mamman och tog med ungarna en efter en i munnen occh sprang bort med dom til ett hörne, så gulligt! Sen la vi tillbaka lite av boet där. Tycker mest dom är gulliga, tycker inte dom är så läskiga eller så äckliga, haha!
XOXO
Matilda

Friidrott

Bild: Google
Heej! Jag tränar ju friidrott och det har jag gjort sen jag var 7-8 år, alltså har jag tränat i runt 8 år. Jag tränar inte för att bli bäst, jag har inga SM satsningar osv, jag tränar för att jag gillar det.
Jag började träna med några klasskompisar då och det som fick mig att träna var väll att faster var tränare (dock i äldre grupperna). Jag minns när jag var liten och man tränade en gång i veckan, en timma och var mest lekar, sen har alvaret i träningen stigit mer och mer, när jag började i mellan gruppen tränade vi två gånger i veckan och vi sprang ute. Jag hatade verkligen att springa ute, jag hade jämt anledningar eller "ont" någonstans så jag fick springa sist eller gå.
När jag sedan gick i 8:an började jag i stora gruppen, det är där jag har sett mest utveckling, dom senaste 3 åren är då friidrotten har gett mig den där kicken. Efter 1 år började Klara träna i den stora gruppen och det blev ännu bättre och nu har ett gäng små 97:or med börjat, fast dom är ju oftast bättre än mig och i stort sätt riktigt schysta, haha!
Utveckling jag har gjort har inte varit resultatmessigt i tävlingar (eller kanske lite, men tävlar ju inte så ofta) utan mer att jag kan springa längre, jag har blivit starkare osv. Den utveckling är rolig! Sen en självklar grej för att det ska vara roligt at träna är ju personerna i ens omgivning och vi är ett riktigt grymt gäng och man har sällan tråkigt. Vilken gren jag tränar/tävlar jag i? Jag har provat det mesta men eftersom jag mest tränar för att det är kul och utvecklas blir det mest kort sprint och när jag täclra blir det med det. Men jag har även hållt på med längdhop och stavhop och provat det mesta.
En sak som med fick mig att tycka om friidrotten ännu mer var Danmarkslägret för lite mindre än ett år sedan. Då vi i slutet av lägret sprang i grupper som stafett en viss sträcka (alla sprang olika långt) och tävlade emot varandra och i grupperna var det blandat mellan både kastare, sprinters, hoppare och långdistansare. Mitt lag vann och det var en jätte kul grej, för om jag sölade och inte gav allt förlorae inte bara jag på det utan resten av laget med.
Sen fins det ju dom träningarna då det inte går bra, då det är tråkigt, då detär jobigt ja, ni vet vad jag menar, men man har sånna perioder då det helt enkelt inte går bra. Dom gångerna man är på Verrina, styrkelokalen och tycker det är jobbigt och har sånn träningsvärk, men träningsvärk kan faktist vara skönt! Trots att man blir stel.
Att inte träna, gör mig typ galen, haha! Ne, men vet inte vad jag ska göra riktigt, har överskottsenergi typ, för mycket tid att göra läxorna så jag gör dom inte, det är ju ändå 6-10 timmar mer tid i veckan. Ja, det finns massor att skriva, men ja.
Det jag egentligen vill säga är att jag älskar friidott och dom fina personerna i gruppen.
Hoppas att ni orkade läsa allt, haha!
XOXO
Matilda

Kostföreläsning

Orkideé
Heej! Dåligt bloggande, jag vet, har haft lite i skola osv. Gjorde ett matteprov som kunde gått bättre, men ja, sämre med, eftersom jag faktist svarande på frågorna, sen kanske inte svaren var rätt, men kändes innan som jag kunde det rätt bra, men antagligen inte, jaja.
Är fortfarande lite förkylld och det suger eftersom jag vill träna! Träffade i alla fall dom fina träningskompisar på kostföreläsningen, och oj, jag borde göra om halva min kost, typ, haha! Fruktyoughurt är onyttigt, det ska vara naturell youghurt eller fil. Dagliga sockerintagen runt 12 sockerbitar, en choklad muffins innehåller 12 sockerbitar, en marabou chokladkaka innehåller 13 sockerbitar och en påse med Ahlgrens bilar 25 sockerbitar. Det med mättade och omättade fetter, vad man ska tänka på. Hur man ska äta innan, under och efter träning. Hur mycket frukt och grönsaker man ska äta, vad som var bra som frukost  nyttiga alternativ och onyttiga frukostar och mat att äta under träning och före och efter. Hur kroppen fungerar och reagera med träning och maten, träningsfri dag osv. Sen vad som är nyttigt och onyttigt och så kan ju diskuteras. Men det var intressant! Lång text blev det visst med. Snart blir det nog att sova.
XOXO
Matilda

18/3 - 2012

Heej! Reprisbild. Sammafattar dagen med städa, övningsköra och fira bror och fasters man med en del av släkten med massa god fika, nu tv, rätt bra faktiskt.
XOXO
Matilda

Designat rum

Heej! vad tycks om rummet jag designade? Rösta här.
XOXO
Matilda

Förra helgens outfit

Förra helgens outfit: thights - vet inte | Shorts - arvt av kusin | Linne - Ullared | Kavaj - HM
Heej! Sitter i skolan, nästan rinner, och lite ont i halsen och öronen, har åkt på en förkylning igen ...
Åter till skolarbetet.
XOXO
Matilda

Övningskört för första gången

Heej! Efter skolan gick jag med fina Klara och Vanja runt munksjön i det fina vädret, sen en mysig och god fika på Bernads, mums!
Sen blev det övningskörning för första gången, kul men svårt! Lyckades i alla fall starta, stanna och till och med växla upp till 3:an, så gick helt ok för att vara första gången tycker jag.
XOXO
Matilda

Namnsdag

Heej! Till att börja med är det Ellinors födelsedag så ett stort grattis till henne! Sen har jag även namnsdag idag, och vill ni veta en cool sak? Det är ett halvår mellan min födelsedag (14 september) occh namnsdag (14 mars), så är 16,5 år nu med, haha! Så när jag var liten trodde jag man var tvungen att döpa sitt barn till namnet som hade namnsdag ett halvår senare, men så var det ju inte, haha! Mamma och pappa tänkte inte på det heller när dom bestämmde att jag skulle heta Matilda, det bara blev så, lite cool i alla fall va?
XOXO
Matilda

Red nails

Heej! Målade naglarna igår, bilden lite dålig, men i alla fall. sen använde jag datorn innan nagellacket han torka ordentligt, smart va? Nej, typiskt mig, haha! Får väll ta och tvätta bort det sen, haha!
XOXO
Matilda

Don't cry, just say "Fuck you" and smile

Heej! I eftermiddags har det blivit sitta i fönstret och sitta i solen och plugga, träning och tagit hand om alla mina högar med viken/strykken tvätt, ja, min garderob började bli tom, i alla fall på vissa hyllor, haha!
Pippitröjan på bilden har mormor stickat till mig, riktigt skön!
Nu ladda mobilen (med sms och pengar) och sen blir det nog tv.
XOXO
Matilda

Skinnjacka och solglasögon

Heej! Med skinnjacka och solglasögon gled man igenom dagens två lektioner matte och idrott, resursdagar tack! Fick ett sånt skrattanfall på idrotten, min klass och deras idéer. Snurra 10 varv emellanåt när man kör spökboll, haha! Gårdagen slutade fint med en riktigt rolig träning med stafetter och skratt. Idag väntas plugg (inte ovanligt va?) och sen träning.
XOXO
Matilda

Vårsol

Heej! Har suttit i solen i någon timme, riktigt skönt! Speciellt när man är ledig med, resursdag och göra det vi ska göra på lektionerna hemma är inte helt fel, haha!
XOXO
Matilda

Smörgåstårts kalas

Heej! Blev smörgåstårts kalas för farmor, gott och mysigt! Nu blir det film.
XOXO
Matilda

Melodifestivalen 2012, vann rätt person och låt?

Heej! Melodifestivalen igår, vann rätt person och låt? Enligt mig både ja och nej, det var många jag tyckte skulle kunna vinna och i år var det ett bra och varierat utbud. Dock gillar jag inte att vissa låtar har spelats på radion 1000 gånger mer än andra, Loorens har jag hört jätte ofta och Dannys och Ulriks rätt ofta och Ranelids inte alls på radion. Det gör ju att blir låten rix fms hitvarning en vecka så hör vi den ofta och gillar den jämfört med en låt vi inte hör så ofta till att börja med i alla fall, jaja.
Vad tycker ni?
XOXO
Matilda

Plugg och twilight, bra kombination?

Heej! Pluggar eller ne, föör kollar twilight bilder istället ... haha! Men hittade denna och började att skratta! Han menar då att Edward är 108 år fast 19 år som vampyr, och att han går på high school igen, haha!
XOXO
Matilda

Snö, fast det är ju mars = vintermånad?

Heej! Gårdagen blev bättre av att träffa Ebba, prata, skratta och fika på det, mysigt! Sen blev det 1,5 timmars svenska boksläsning.
Och om någon nu missat att det snöar/snöat så säger jag som pappa: Mars är en vintermånad, haha! Ne, men har flera gånger varit i Sälen och Österike i mars både i början, i mitten och i slutet på mars, haha!
Det funkar visst inte att ladda upp bilder, men i alla fall.
XOXO
Matilda

Fuck fysik!

Heej! Mitt förra smått filosofiska inlägg gjorde mig lite possetiv, nu är alla possetiva tankar som bortblåsta efter att ha fått tillbaka fysikprovet, fuck fysik och allt som hör där till!
Ok, lugna ner mig. Det är bara att ta nya tag och resa sig igen!
XOXO
Matilda

I know i'm good for something, I just ...

Heej! Lite såhär känns det nu, trött hungrig, träningsvärk, borde plugga, inte lunch än, haft en konstig dröm, vill sitta i solen i Alperna och åka ut för en nypistad backe eller något, vill kanske resa någon stans, vill springa tills benen inte bär mig mer, vill käka något gott och sommrigt, vill göra allt och inget. lLundar för en sekund eller två, önskar att du var här och lägger sedan på ett leende, tänker på gamla minnen och saker som gör mig glad, skrattar och låter bli att tänka på allt som är jobbigt.
XOXO
Matilda

Första träningen på två veckor

Heej! Igår var det skola en sväng och sedan kolla på teater treans examensarbete, Fanny och Alexaner, han dock inte se dom sista 20 minuterna, men den var jättebra och dom var jätte duktiga! Sen snbbt hem och sen iväg på träning, så skönt eftersom jag inte tränat på nästan två veckor, lite segt, men med goa personer, skratt och bastu och frukt blev det roligt.
Nu håltimma = plugg eller borde vara det, haha!
XOXO
Matilda

Adelitas way - Alive

Heej! Hittade denna låten Adelitas way - Alive, gillar både texten och själva musiken.
XOXO
Matilda

Nyttiga muffins med havre och kardemumma

Heej! Blev lite bakning idag och det blev muffins, goda! Här kommer receptet:
Nyttiga muffins med havre och kardemumma:
12 st
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
50 g smält smör
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/4 dl filmjölk (jag använde mig av mild vanlij youghurt istället, funkade bra det med)
Fyllning:
1 dl smält smöt
1 tsk vanlijsocker
1/2 dl socker
2 dl havregryn/fiberhavregryn (jag hade havregryn)
1 1/2 - 2 tsk kardemumma
Gör så här:
Vispa ägg och socker, rör i övriga ingredienser. Gör sedan fyllningen med smält smör, vaniljsocker, socker, havregryn och stött kardemumma.
Häll först smeten i 12 stora muffinsformar, klicka sedan i fyllningen. Grädda 12 - 15 minuter i 220 grader C.
Lycka till! Riktigt goda!
Nu blir det tv och film tror jag, mys!
XOXO
Matilda

Svar på kommentar om videoblogg

Heej! Jo, kanske det, får väll se.
XOXO
Matilda

Bandy och träffat Jossan

Heej! Igår efter skola och biologi prov åkte jag hem, fixade lite och sen åkte jag med mamma och handla lite och sedan ut för att kolla på bror när han spelade deras serie slutspelsmatch i bandy. Träffade fina Jossan det vaer ett tag sig vi brukar juu annars stå i bandy kiosken tillsammans men det har inte blivit så mycket i år. Men trevligt var det! Käkade korv, stod ute och vi försökte fota, men dom var ju på fel sida eller stod inte stilla, haha! Men dom spelade ju så, ja. Men det blev vinst för dom i alla fall, kul!!
Idag har jag varit med mamma och pappa och fixat hos mormor, kört saker till sortergård mm. Sen en sväng till farmor och farfar och träffade fastrar mm. Nu blir det mat och tv, gott och mysigt!
XOXO
Matilda

Vårtecken snödroppar 1/3 - 2012

Heej! Igår hittade jag dessa snödroppar i trädgårde, vårtecken! Fast ändå lite mera skidor skulle vara roligt, men ja. Men många klagar när det är vinter, andra när det är vår och jag kanske klagar lite både och, haha! Men man får väll försöka vara lite nöjd istället, haha!
XOXO
Matilda

Sälen 2012 bilder

Bror och pappa i slutet av backen
Bror
Mamma och jag
Våran bil, haha!
Jag
Träd och snö
Utanför där vi bodde
Utan för där vi bodde i svart vitt
Utanför där vi bodde, snö
Närbild trä och snö
Närbild trä och snö igen, haha!
Heej! Här kommer lite bilder ifrån Sälen, en månad efter typ, men i alla fall, haha!
XOXO
Matilda

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus