Francisco Lachowsk


Heej! På bilderna ser ni Francisco Lachowsk, snygg eller hur?
XOXO
Matilda

Godis bredvid mig

Heej! Vet inte va jag ska skriva igentligen, men var iväg och uträttade och handlade lite i förmiddags, sen tillmormor och träffa mammas kusin, hennes kille och deras 4,5 åriga dotter, inte så ofta man träffar dom så lite små trevligt, ja det är väll vad jag har gjort. Nu står det en burk med godisbredvid mig och en aladdin ask men ska försöka hålla fingrarna därifrån, haha. Men ska nog ta och redigera lite gamla filmer åt farmor på datorn med pappa nu.
XOXO
Matilda

Ryahallen Borås

Heej! Igår eftermiddag gick tre minibussar och en bil med friidrottare till Ryahallen Borås, en friidrottsarena med rundbanor, träningen gick väll helt ok, men hade nästan glömt att 200 meter kändes så långt att springa eftersom vi har 60 metersbanor på vintern, lite träningsvärk över allt i kroppen idag. Efter 2 timmars träning blev det dusch, slänga i sig lite pasta sallad och sen en timmes minibussfärd hem med fem goa tjejer och skratt. Så var hema runt 21.30. Sen kollade jag klart på en film som var i två delar.
XOXO
Matilda

Julklapappar

Heej! Fick massa fina julklappar i år, detta:
Aladdin ask
Skumgummispolar att locka håret med
4 presentkort på bio
Presentkort H&M
Björn borg love all perfym
Dove gofresh bodylotion och showergel ( bilder ifrån google )
Silver ring, kökskniv och silverkniv, pianoböcker, pyjamas och ett par pyjamasbyxor, fleasemorgonrock, tubhalsduk, mjukapapiliotter, vattenflaska med mjuk ork, mössa med fejk päls, rutat block, pengar och något mer kanske, trots att det inte stof mycket på min önskelista fick jag bra att ha saker eller saker jag inte visste att jag behövde och lite sånt, nöjd med allt, tack!
XOXO
Matilda

Nocopy

Godmorgon! Gårdagen åkte man till Gränna, gick till någon skidkläders affär, nocopy, hittade dock inget. Upp till Outlet a6, dock orkade jag inte gå in på a6 med tanke på hur mycket bilar det var där så borde det vara mycket folk. Sen vidare till träning och nu sitter jag ner myst i min one pice i fotöljen, haha!
XOXO
Matilda

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin
XOXO
Matilda

Jul

Heej! Fortsatt god jul på er! Julen har firats typ såhär:
23/12 - 2011, förberedelser, promenad och spela spel.
Julafton började medt raditionell julfrukost hos fawrmof och farfar då nästan all nära släkt på pappas sida kommer, kvar där och hos kusinerna, gåen sväng, äta lutfisk hos faror och farfar, Kallen Anka, hem och vid 7 kom faster, hennes man och kusin, farmor, farfar och mormor, paket utdelning, paket öppning, mat och tomte gröt, mysigt!
Juldagen med att ta det lungt, ta hand om julklappar, börja läsa engelska boken, spela spel med familjerna och hyrde film, bröderna Karlsson blev det, riktigt skön och go film och sen blev det slö kollande på dödligtvapen 2.
Anandagen ( idag ) tipspromenad med familjen, faster, hennes man och kusin ( någon mer än bror att retas med ), äta, skridsko åkning med familjen som slutade med att jag fortfarande är nästan lika snabbb som min bror på skridskor, trotts att han är bandyspelare och sen vattenskvättning när man bromsade/sköt bollar, så lite blöt blev jag, haha! Men har duschat i alla fall och sitter nu och myser i one piceen med lite godis.
XOXO
Matilda

300 kronor

Heej! träningen idag s sa Ann att hon hade några grejer att dela ut ifrån Vojteck ( hur han nu stavas? ) en gubbe på 80, 85 år kanske, i alla fall två kuvert, ett av dom var till mig ( var nog meningen att dom skulle delas ut på julfesten i måndags, men det blev inte så för han trodde typ fel ) i alla fall, med motiveringen: Kanske inte uppnår dom höga resultaten, men är välldigt träningsflitig och ligger i och kämpar, en trevlig tjej! Jo, motiveringen var nog rätt, men jag har typ inte pratat med honom något eftersom han är längdhoppstränare ( dock lägger han sig i andras övningar och har själv lite knäppa övningar ). Så blev riktigt förvånad, vet ni var det var i kuvertet då? Jo 300 kronor! Tack! Nästan lite stolt för detta ju, var ju bara 2 pers som fick det med 1 kille och 1 tjej och att det inte delades ut för meriter heller, haha! Blev lite extra taggad till träning sen, en go och glad gubbe är han inte för man ibland fattar vad han säger efter som han inte kommer ifrån Sverige men har bott här länge så har han någon konsig dialekt, haha, men snacka om att jag blev förvånad och glad, en fin uppmuntrani alla fall, det hade jag inte väntat mig när jag åkte till träningen innan idag, men man ser, det lönar sig tillslut på flera sätt, ska försöka at tänka på detta när träningen är som jobbigast, det regnar, är kallt, blött eller varmt och att det faktist är kul, oftast, men allt kan ju inte vara roligt jämt heller, men sen träffar man ju kompisar och får träning samtidigt, det är ju bra!
XOXO
Matilda

Frukost

Godmorgon! Sitter nu och har nyss ätit frukost, så skönt med jullov, slappa inte skynda på morgonen, ligga kvar i sängen bara för att man kan liksom, specielt skönt när man har haft ute tecket på vädring och lagt in nya påslakan!
Julavslutningen igår var lite lam 1 timma att lyssna på folk som sjöng, visst var dom duktiga osv. men den enda gången det hände något var när några dansade i början och när dom slängde ut lite godis till publiken, när man satt där ville man ju bara ha jullov liksom, och sen var det några som pratade ochså, träff i klassrummet och sen fick vi gå! Sen eftermoiddagen njöt jag av att vara oluggfri, lagade mat, såg på tv, handlade med mamma, städade rummet, damsög och bytte lakan chill dag!
XOXO
Matilda

Julpyntat akvarium


Heej! Passade på att julpynta akvariumet häromdagen, vad tycks? En tomte med en liten huun och snö,, men snö i vatten, nja då får det va is då, is block, haha! Men en liten rolig sak faktist.
XOXO
Matilda

Tränings julfest

Riktigt dålig bild på broshen, men i alla fall
Heej! I måndags kväll ar det tränings julfest soom vi kallar det, prisutdelning och fika, trevligt! Fick en lite brosch typ för att ha uppnått ett vistt resultat i en viss gren och sen vann jag en blå vattenflaska.
XOXO
Matilda

Jullov!

Heej! Nu är det äntligen jullov! Ett välförtjänt sådant, riktigt skön!
XOXO
Matilda

Apotekarnes?

Heej! Sitter och skrattar till detta!
XOXO
Matilda

Chris Medina - One more time

Heej! Chris Medinas nya låt one more time, så bra!
XOXO
Matilda

Julpynt, julgodis och julförberedelser


Heej! Fin förkläde va? Haha, gjorde det typ i 6:an i slöjdeen kanske, men skön och bra är det i alla fall, pappa brukar ta dert, dock lite tlitet till han, haha! Men varför fick på magen? För man var typ tvungen att syý en sån, och man kan nog smugla med siig lite godis i den, haha! Gårdagen ägnades åt julpynt och julmarknad i Hovslätts hämbyggds gård, idag, vann 25 kronor på triss och heromdagen 10 kronor och ånågon dag innan det 10 kronor med, tuur elelr vad och min bror har inte vunnit något på sina en, men vem vet, han kanske vinner miljoonen istället? Sen liten shoppingtur med mamma och pappa, plugga, handla och göra julgodis, knäck, kola och marknadskonfekt ( marknads godis / kola ) vi tänkte även pynta granen, men julgransslingan funkade inte, men men.
XOXO
Matilda

Björn möte i skogen

Heej! Vet inte om man vågar siig ut och springa efter detta videoklippet? 
http://video.se.msn.com/?mkt=sv-se&vid=a101e510-c520-4a1b-8861-bcccdb94c930&from=&src=v5:share:permalink: Haha!
XOXO
Matilda

Hitta golvet och skrivbordet?

Heej! Morgonträning, en sväng upp till mormor där det var lite snö i alla fall jämfört med regnet här, morbror och hans fru kom på besök och nu ska jag försöka leta reda på mitt golv och mitt skrivbord, tror ni att det finns under alla saker? Sen bllir det att julpynta!
XOXO
Matilda

Sunshine that makes my day


XOXO
Matilda

Grattis mormor!

Hejsan! Sammanfattar dagen med skola, lucia, träning, fira mormor med mormors goda smörgåstårta! Även lite biologi plugg, men lite som sagt och imorgon är det prov, så påläst ... eller inte ... men har inte en enda liten gnutta plugginsperation kvar så ja, det lir ju inte bättre av att biologiboken är på datorn, men men.
XOXO
Matilda

NA1b Lucia

Heej! Vid 5 åkkte man in till skolan för att träffa klassen och ha genrep, sen fjäskade vi lite för lärarna och sjöng på deras möte, så dom kan inte hata oss lika mycket nu, haha!
Det var riktigt varmt i skolan, ljusen och allt, drack massa vatten och sen vaar det dags för oss att Lussa, gick mega super bra, ineg som svimmade, brände håret eller fick massa stearin på siig, vi var verkligen grymma! Tack allesammans både sång, förberedelser och inträde, försäljning mm. All övning gav resultat och folk tyckte det var jätte fint!
Nu blir det julkalendern, sen berg flyttar in.
XOXO
Matilda

Matte nationellt prov och biologi plugg

Heej! Dagen började med nationellt matteprov, det känndes vääll helt ok, jag vet faktist inte riktigt, haha! Sen skulle vi ha lucia någon stans, sen var det visst i morgon, lyckat, men men. Åkte hem och nu sitter jag och försöker plugga biologi, men det är inte bra att ha biologiboken på datorn, för blir att jag gör något annat på datorn istället ...
Men men borde verkligen fortsätta och ikväll blir det mera Lucia.
XOXO
Matilda

Den här bloggposten innehåller nötkräm

Barn-och-notkram

Foto: UNICF

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

XOXO

Matilda


Lucia

Halli hallå! Lucia idag, vilket betydde att klockan 7 var jag utan för polisen för att lussa med klassen, inga större missöden, fick hick när vi sjöng och gäspade någon gång med, haha! Men att stå coh sjunga för 50, 100 poliser kändes lite nervöst, men det gick jättebra! Sen tillbaka tills skolan och han se en del av PBs lucia tåg. Idrottens tema idag varj julkul vilket betydde en plast gran och sen dans av olika former, polka, bugg och något annat och sedan lite ringdans, men var riktigt kul, skrattade jättemycket, haha och min taktkänsla är väll sisodär och att snurra och snurra in varandra var komplicerat men kul som sagt.
Efter middagen info om individuella val.
Nu sitter jag med matte boken och fösöker fatta mera inför morgondagens natioonella matteprov och sitter med funktioner och fattar typ inget, hade till och med nästan glömt bort vad gemensamnämare va ... låter bra va? Haha, bäst att fösöka fortsätta med matten.
XOXO
Matilda

Helgen

Heej! Dåligt bloggande har det bliivt, men kommer bli så i veckan i alla fall, prov, läxor, lucia och massa, tur att det är jullov snart! Helgen har i alla fall spenderats hos Ebba, men god mat, film Trassel, riktigt mysig och sen Valentines day med Ashton Kutcher, Taylor Lautner, Jessica Alba, Emma Roberts och Taylor Swift, är lite anti Ashton Kutcher filmer bara för att han är med i nya 2 1/2 men, men han spelar i många andra filmer väldigt bra, och sen framför allt trevligt sälskap!
Söndagen försökte jag plugga, men trötyt och kunde inte koncentrera mig, vid 3 var det dags för lucia med en del av klassen vilket gick bra, lussefika efter det och sen ägnades kvällen åt försök till att plugga, vissa gick inte bra och vissa gick desto bättre, haha. Ska göra i ordning mig och ska om en stund dra till skolan.
XOXO
Matilda

Fiskar

Godmiddag! Kom för en stund sen hem ifrån djurmagazinet där vi införskaffade oss några neontetror till akvariumet, borde igentligen plugga för det är mycket i veckan, matte nationellt slutprov, biologiprov, lucia och läxor, så borde sätta mig att plugga en stund nu!
XOXO
Matilda

Rebecca Black - Friday

Heej! Dagen har bestått av skola, lucia övning, äta, plugga, fixa lite saker, dator, läsa och tv. Låten passar bra in, Rebecca Black - Friday, ja det är ju fredag! Ja, jag har inte så mycket mer att skriva, haha.
XOXO
Matilda

8/12 - 2011

Heej! Efter skolan så stannade kvar i stan, fixade lite grejer och sen träning, lite sådär halvt oseriös kanske, lite flummig kanske, har i alla fall kommit fram till att jag är dålig på att starta i startblock om man jämför med stående start, haha! Ikväll har det blivit äta, plugga matte, datorn, julkalendern och nu kollar jag på sporten.
XOXO
Matilda

Myskväll med julkalendern och varm choklad med grädde

Heej! Gårdag kvallen blev en mys kväll, med julkalandern och varm choklade med grädde, mumma! Julkalendern är lite sådär små mysig, julig, som den var när man var yngre, men ja, mysig, gullig och lite små rolig, haha!
Nu sitter jag på en svenska lektion, läraren pratar om forntiden och antiken typ, men men.
XOXO
Matilda

Happiness and pain

XOXO
Matilda

6/12 - 2011

Heej! Sammanfattar dagen med snö, buss som var sen, hälsosamtal, idrott som innebar cirkel fys pass på friskis, rätt roligt faktist, lunch, biologi, möta upp Ebba, på stan och a6 och jul handla, myysigt, hittade lite saker i alla fall, vira in paket, pyyssla lite, fixa klart fysik laborationsrapporten efter som jag skrivit fel siffror på några ställen i uttränkigen, göra tyska och nu kollar jag ite på bandy på tvn men ska nog kolla på julkalendeern istället, haha! Ne, men den är rätt mysig faktist, tjuvarnas jul.
XOXO
Matilda

Jönköpings länstrafik

Heej! Fick ett litet ryck på jlt ( Jönköpings länstrafik ) imorse när jag skulle ta bussen, den var sen och sen åkte den förbi, sen stammade bussen som kom 10 minuter senare, så blev lite sen. Men hur svårt kan det vara att sätta in två bussar som går efter varandra eller enn större buss? visst att dom kan vara några minuter sena, men inte att dom åker förbi! Ja och nu sitter man på biologi lektion.
XOXO
Matilda

Laleh/E-type - Snö


Laleh - Snö
E-type - Snö
Heej! Denna låten är Lalehs, tror att den var med i Arn filmen. E-type gjorde om denna låten ite i så mycket bättre i lördags, lycker båda är riktigt bra, så fina, olika tempo i dom så har lite svårt att bestämma mig, haha! Vilken tycker ni är bäst?
XOXO
Matilda

Snö


Heej! Hörde någon som sa tidigt i morse att det var snö ute, men jag somnade om och tänkte inte mera på det, vaknade, gick upp och när jag gick upp i vardagsrummet och kolalade ut igenom fönstret så var det snö ute! Gissa vem som blev glad? Jo, jag. Mera julkänsla, haha. Men i stan var det inte så mycket snö som hemma, men det var mysigt när jag skulle gå ute för att gå och spela piano när det var snö ute, haha!
XOXO
Matilda

2:a advent

Heej! Andra advent idag då, vid 9 åkte man till Mullsjö, lite hala vägar och frost, men åkkte dit för att handla godis på Ryfors konfektyrer, men duktig som jag är har jag bara ätit några bitar, haha! Har blivit lite sånt där söndagspluggande, men borde kanske ha pluggat lite till .. men men. Nu går Beck på tv:n i bakgrunden, tror jag har sätt det, men vet faktist inte, haha!
XOXO
Matilda

Vinter bloggdesign

Heej! Ja nu har vinter designen kommit, rätt nöjd faktist efter lite fix och trix med den. Kan du inte se den? Glöm då inte att trycka F5. Vad tycks?
XOXO
Matilda

Firade faster

Heej! Gårdagen började med träning, typ enda tjejen och innebandy spel, jag har typ ingen boll kontroll och dom flesta andra, i alla fall i mitt lag har spelat innebandy när dom var yngre i alla fall, så det gick väll inte så bra.
På eftermiddagen firade vi fina faster som fyllde år med pajer och tårta och även lek och bus med kusinbarnen.
XOXO
Matilda

Julbakning

Heej! Igår kväll blev det julbak, pepparkakor i olika former, lussekatter och bullar bakades, drack glögg och lyssnade på julmusik, även så åt jag en del av degen, haha! Men mysigt och gott bllev det.
XOXO
Matilda

Friday, friday, it's friday

Heej! Sitter på dagns sista lektion, biologi, riktigt skönt att det är fredag idag! Dagen har innehållit en debatt på svenskan och en engelska muntlig redovisning om en musikal i grupper och Lucia övning! Bäst att återgå till att göra biologi, haha!
XOXO
Matilda

Somnar snart!

Hejsan! Sitter på samhällslektion och somnar snart, läraren snackar om något typ EU, fasyt jag hänger inte med riktigt, kan bero på att jag kladdar och sitter vid datorn, haha! Nu blir det visst film.
XOXO
Matilda

PBs museum

Heej! Sitter i Per Brahe gymnasiets museum eller vad man nu ska kalla det med Carola och pluggar lite, tyskan nämligen inställd. Men i alla fall, det känns som typ tusen ögon stirrar på mig, men jag vet nog varöfr, för museumet är fullt avv uppstoppade djjur av olika arter, där är nog förklringen, haha!
XOXO
Matilda

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus