Sovmorgon till 13.35

Heej, min humor nu typ, haha! Ne, men gårdagen innehöll förutom skola en fin träning, gick mycket bättre än väntat, och rooligt hade jag med.
Idag har jag sovmorgon till 13.35 efter några lektioner är inställda och vi lyckades fjäska till oss hemarbete på matten så dagen har innehållit soova, plugg och nu är man i skolan, åkte in lite tidigare för att göra lite på samhällsarbetet och snart är det dags för biologi.
XOXO
Matilda

Matteplugg i skolbiblioteket

Heej! Gårdagen gick upp och ner, men blev bättre efter en promenad med fina Ebba och avslutades med Wallander film och kunde sedan inte sova eller vaknade flera gånger, men i alla fall.
Nu sitter jag i skolans bibliotek och försöker pugga matte men går sådär, tur har man en smart Klara bredvid säg. Ne, nu ska jag plugga om jag inte somnar försåts, haha! Och sen är det kemi laboration.
XOXO
Matilda

Sova i min egna säng

Godmorgon, eller godförmiddag rättare sagt. Det var ritigt skönt att sova i sin egna säng i natt. Idag blir det ta det lite lungt, städa lite lätt, plugga lite, fixa lite med bilder och kanske gå ut och gå en sv'ng. Ja, jag får se helt enkelt.
XOXO
Matilda

Sälen 2012

Heej! Det har inte blivit något bloggande alls i veckan, men har varit i Sälen i en vecka med familjen och en till familj, skidåkning, snö, skratt och mys! Bilder och sånt kommer kanske sen.
XOXO
Matilda

Kärlek är vackert

Heej! Har nog använt bilden förut, men jag tycker den är fin!
XOXO
Matilda

Gårdagens outfit och träning

Heej! Gårdagens outfit, tröja - ärvd av en kusin, linne- Ullared, jeans - Once. Dagen samma fast ett par grå - svarta jeans till istället. Dagen har innehållit skola och träning och ikväll plugg och massa fix typ. Nu blir det nog lite tv eller något.
XOXO
Matilda

Två goa tjejer

Heej! Såhär kul har man med två goa tjejer, men borde plugga, haha!
XOXO
Matilda

Glömd handduk av Klara


Heej! Igår var det träning som gällde, var på riktigt flummigt humör men trött när träningen var slut, haha. Och som ni kanske ser så va Klara V en aning glömsk, frågade henne tyyp 3 gånger om hon hade glömt något, svaret blev nej. När jag sen skulle gå ser jag en handduk som är vems tror ni? Jo, Klaras.
Ska snart fixa mig och sen åka till skolan.
XOXO
Matilda

Gårdagens klantighet

Heej! Kan säga att gårdagens klantig het var super klantigt typiskt Matilda grej. Skulle smörja in mig med obdy lotion och tänker att jag kan proova den nya jag fick i julklapp för den andra snart är slut, häller klite i handen och känner att den är lite rinnig och kletar sedan in det på benet, men det blir som vitt luder, kollar på flaskan och ser att det står body wash, så typiskt mig efter som jag inte läste på dom två lite lika ( samma märke och samma doft tror jag ) flaskorna, haha.
XOXO
Matilda

Julgransplundring och kalas

Heej! I förmiddags åkte man upp till mormor och hjälpte till att plocka ner julpynt, adventsljusstakar, juldukar mm och fixade lite åt henne, typ 1000 små pryttlar, ljus elelr lampor som skulle plockas upp / ner.
Hem, äta, dela ut lite lappar och sen gå till julgransplundringen och kalas för farfar, kusin och kusinbarn och även lite sen nyårs fika / utdelning av lite pengar och gissa mynten i en gubbe och lite sånt, eftersom att dom har varit sjuka och lite så, så då tog vi och samlade allt på en gång istället hos min ena faster med familj. Riktigt trevlig, lite lag tävlingar och smörgåstårta på det, fint! Årets tema var laget i mitt hjärta så man fick lä ut sig till sin klubb man hejade på, HV, Jönköping bandy, Hovslätts IK, IK Tord, ja, jag hade i alla fall lite Hovslätts IK kläder på mig. Sen var det fiskedam och jag fick godis och ett jättefint armband! Tack så mycket! Sen gick vi hem.
Ikväll har det blivit plugg, matte, tyska, biologi och att läsa engelskaboken Someone like you av Sarah Dessen, den är faktist rätt så bra och inte så svårläst, det har stått på schemat, snart ska jag nog gå och lägga mig, eller först lite tv tror jag, haha!
XOXO
Matilda

Sia - Breathe me

Heej! Tänkte lägga ut en låt, men inbäddningskoden funkerade inte så länkar den istället Sia - Breathe me. Hittade den, lite fin faktist. Ne, nu ska jag fixa mig, borsta tänderna och lite sånt.
XOXO
Matilda

Våra två tuffsbollar och katten

Heej! Hade inne våra två super söta kaniner eller tuffsbollar som jag kom på att kalla dom för, för att dom har en så mysig tuffig päls, borstade dom, fotade och mamma klippte klorna på dom och sen katten då som ser dom som lekkompisar och mat, så med dom i samma rum ska man vara på sin vakt, haha. Och sen tog jag in dom på mitt rum, tror ni inte att dom kissar på matten då? Dom borde tränas till rumsrena, haha, ne dom är ju oftast ute, så det behövs nog kanppast inte, liksom hur ska dom kunna veta det liksom, haha.
XOXO
Matilda

Ny tröja och nya hårspännen

Heej! Efter skolan idag gick jag en snabbis till H&M för att ha hårspännen, hårnålar går ju bara sönder/töjs ut ju, hittade det, på rean med! Och sen hittade jag några tröjor, men fastnade för den på bilden ovan, har letade efter något sånt förut och nu hittade jag en fast jag inte letade på rean, men det var nog den sista, i alla fall av dom som var framme, såg inte några andra sånna i alla fall och den passade med! Så använde mitt presentkort på H&M som jag fick i julklapp i julas! På rean tröjan 100 kr och hårspännerna 10 kr.
XOXO
Matilda

Studentrabbat kuponger

Heej! Igår hittade jag lite kuponger med studentrabatter i en kalender som jag rev ut, lite på subway, burger king och något på friskis och svettis även några ifrån zipperall och onepice.
Idag har det varit skola och sen träning typ, och fattade fysik med, haha. Ikväll såg jag lite på copycat singers och nu blir det nog att kolla lite på tv eller något.
XOXO
Matilda

Saknade

Heej! Jag saknar att du låtsades ta min näsa, frågade hur det gick på börsen, fast jag då trodde du menade bussen, fattade inte det då. Saknar att åka med i traktorn eller när du satte dit armen på dockan som låtsnade ibland, morfar <3 gammelmormor <3 gammelmorfar <3 gammelfarmor <3
XOXO
Matilda

Super skön och mysig mössa

Heej! Jag har en super skön och mysig mössan ( bilden )! Jag och Klara försökte hinna med bussen, men när man är sen är bussen i tid typ, men i alla fall, tog nästa buss istället. Nu blir det att äta och sen blir det nog att plugga matte och fysik.
XOXO
Matilda

Minnescermonin och tröjhisningen till Stefan Liv

Heej! Satt occh kollade lite på datorn på filmklipp / bilder ifrån minnescermonin och tröjhisningen till / för Stefan Liv. Så vackert, så fint! Du kan kolla på filmklippet / bilderna ifrån Aftonbladet här.
XOXO
Matilda

F på ett prov ...

Heej! Sitter på samhällslektionen nu, årets första skoldag, fick veta slutbetyget i matte kursen, fick veta mitt biologiprov som inte alls gick bra, F, men det var ju det jag itne hade övat på som kom på provet, och 4 frågor om samma bild som jag inte ens hade sett och dom frågorna gav flera poäng, men skulle göra något muntligt sen istället tror jag. Fick även reda på samhällsprovet som gick helt ok. Nu blir det visst någon nyhets film eller något sånt, jaja.
XOXO
Matilda

Nagellack med text på

Heej! Har undrat hur man målar nangellack med text på, hittade en bra beskrivning på datorn innan och priovade och det funkade, såhär gör man:
Du behöver: Måla naglarna i någon ljus färg, alcogel / desigel en eller flera bommulspads och en tidning ( text urklipp, du kan använda samma urklipp flera gånger ).
Hällen klick alcogel på en bommulspad.
Lägg en pappersbit med text på tillexempel ifrån en tidning, lägg pappersbiten på bommulspaden, på alcogelen, lägg texten du vill ha på nageln uppåt.
Tryckk det emot nageln, så kommer du nog att få text där. Du kan även måla på / över det med ett genomskilnigt nagellack för bättre gållbarhet på det.
Det verkar inte vara så svårt, va? Ne, det var inte så svårt heller.
XOXO
Matilda

Gamla skolfoton

Heej! Seriös bild, eller inte, haha! Sitter nu med Ebba och gör, ja vad gör vi egentligen,lyssnar på musik, kollar i gamla skolkataloger, haha! Ne, men det är trevlig.
XOXO
Matilda

Lite av dagens bilder 8/1 - 2012

Heej! Där var lite av dagens bilder. Nu blir det nog någon film, Blades of glory tror jag, me tror att jag har sett den förut, men i alla fall, haha!
XOXO
Matilda

Träningsutmaningen-januari, hur går det?

Heej! Det där träningsutmaningen, januari månad som jag skrev om innan, ni kan läsa mera på: http://angelica.blogg.se/2012/january/traningsutmaning-januari.html har gått sådär, men har väll fått ihop 450 stycken sit-ups i alla fall, får väll tacka minuten träningen i måndags för 100 stycken, haha!
XOXO
Matilda

Systemkamera ägare

Heej! Nu har man gått och blivit systemkamera ägare, en Sony Alpha A 35 + 18-55 mm objektiv blev det så väntar på att batteriet ska bli färdigladdat och sen blir det provfotning, glad! Har ju bara lite att lära mig sen med då, haha! Men det blir nog roligt.
XOXO
Matilda

Plockat ner julpyntet

Heej! Slänger in en gammal bild. Idag en sväng till stan och sen till a6 och kollade på systemkamera, är lite sugen på e faktist, den är ju inte så smidig att ta med sig när man åker skidor och sånt dock, men tar fina bilder, fina inställningar osv. Men i alla fall, plockade ner julpyntet och städade rummet, känndes större, mer öppet utan massa julpynt överallt, plockade ner granen som barrade så det knappt fanns några barr kvar efter att vi plockade ner pyntet ifrån den, haha! Hjälpt min bror med sin Iphone. Ne, nu är jag hungrig och ska snart duscha och sen blir det nog att äta och kanske kolla på Gladiatorerna.
XOXO
Marilda

Lite snö

Godmorgon! Igårkväll när man tittade ut så snöade det, yes! Ne, men är nästan som en liten unge när det gäller att det snöar, haha! Men det ligegr fortfarande kvar, fast detär ju bara lite gran, någon centimeter kanske, om ens det, men det lyser upp och det blir lite ljusare och finare!
Igår blev det även att se på viva la Greta, mycket skratt till en go teater / film, haha!
XOXO
Matilda

Norlie & KKV - samma barn

Heej! Hittade denna låten och den är faktist rätt bra!
XOXO
Matilda

Kronjuvelerna

Heej! Igår kväll såg man klart på sista delen av Kronjuelerna som har gått som film och sen gjorde dom det till en serie som är lite längre en filmen, den handlar i stort sätt om: Fragancia anhålls för mordförsök på direktörssonen Richard Persson. Under polisförhöret rullas hela hennes fantastiska och märkliga livshistoria upp. Vi följer henne igenom den fattiga uppväxten, via mötet med den stora kärleken, ishockeystjärnan Pettersson-Jonsson, fram till den ödesdigra natten där historien tar sin början ( taget ifrån SF, beskriver jag så avslöjar jag nog hela filmen, haha! ). En film/serie med både kärlek, hat, sorg, mord, svek och lite humor, jag älskade verkligen filmen/serien.
Medverkande skådespelare, dom största rollerna: Fragancia - Alicia Wiklander, Richard Person - Bill Skarsgård, Petersson Jonsson - Björn Gustavsson. Sen är även Alexandra rapaport, Loa Falkman, Jason Diakité ( artisten ), Thomas von Brömsen ( med i en gamal julkalender som jag sett flera gånger, Hebb lille, Albert och Herbert ) med.
En fantastiskfilm, älskar filmen/serien och har ni inte sett den borde ni verkligen göra det, så fin!
XOXO
Matilda

Ny header

Heej! Känndes som att headern borde bytas ut, för den gamla headern var kanske lite julig. Kan du inte se den? Uppdatera sidan eller tryck på F5
XOXO
Matilda

Års sammanfattning 2011

Heej! Blir en lite sen års sammanfattning:
Januari:
Nyår 2010-2011 firades in med en fin Ebba.
Julgransplundring med tema troll
Februari:
Fick sucktröjan
Mars:
Bakade muffins med Ebba
Var i Österike 1 vecka och åkte skidor.
April:
Plockade vitsippor.
Sov i sommarstugan.
Maj:
Var på träningsläger i Danmark.
Var i Brittebo med klassen.
Juni:
Suckfesten.
Slutade 9:an och lämnade grundskolan och ljungarumsskolan.
Fotade min bror i regnet när han åkte sparkcykel.
Juli:
Var i Halmstad/Falkenberg några dagar med familjen och kusiner.
Var på ett stormigt, blåsigt och åskigt öland över ett dygn innan vi vände hemmåt igen.
Augusti:
Började gymnasiet, natur samhälle på Per Brahegymnasiet, läre känna nya trevliga människor i en ny grym klass.
Skaffade Skuttan, en jätte fin och mysig kanin.
September:
Jag fyllde 16 år.
Fotade Felix som klättrade på ett innebandymål och tyckte att han skulla vara kung.
Oktober:
Oktober blött gräs.
November:
Städade efter dreamhack med träningen ( foto Carola ).
Julbakade med mamma.
Första snön kom runt 1:a advent, men den låg inte kvar så länge.
December:

Hade ett / flera roliga och fina lucia tåg med klassen.
Firade en fin jul med fin släkt och familj.
Firade nyår med god mat och gott sällskap.
Ja, det ar äll mitt år i stora drag, annar skulle det bli för mycket bilder. Men firade även födelsedagar, påsk, midsommar, solade, badade, tog det lungt, beeslut ångest på vilken linje och skola jag skulle gå, pluggade, tänanade och massa saker, så ett fint år var det!
XOXO
Matilda

Monki oskuld

Heej! Var en sväng på stan med mamma idag och hittade detta ( bilderna ger inte kläderna sin rätt ), ett par jeans ifrån gina tricot och en tröja ifrån monki så blev av med min så kallade monki oskuld, första plagget jag köpte där tror jag men i alla fall, ett fynd, en lång tröja för 20 kr!
Nu ska jag leta upp några bilder till kusinen och sen blir det att åka till träningen.
XOXO
Matilda

a6 och träning

Heej! Idag blev det en sväng upp till a6 med mamma och bror, men hittade inget, käkade Hamburgare och tog det lungt innan det blev träning, jogga och sedan minuten, inte min favorit direkt, men den är bra styrkemässigt sätt, haha!
XOXO
Matilda

Många killar kommer nog vilja förändra dig ...

Många killar kommer vilja förändra mycket med dig, men den rätte killen kommer bara vilja förändra en sak ... ditt efternamn <3
XOXO
Matilda

Nyårslöften

Heej! Här kommer mina nyårslöften:
Godis/kakaor: Inte helt godis förbud, men inte äta på vardagar utan på helger och speciella tillfällen, 3 månader, tills slutet på mars då.
Borsta tänderna: Ja det är klart att jag borstar tänderna, men på morgonen jätte snabbt för man har bråtttom, sen har jag någon förmåga att glömma ställa tandborsten på laddning så den kan vara urladdad flera dagar så jag får borsta med den som vanlig tandborste, vilket inte funkar så bra. Hade även det förra året, men gick sådär och inatt så tog laddningen slut i eltandborsten och den var inte laddad i morse, haha!
Försöka få 4 träningspass/vecka: Ja, få mina 4 träningspass i veckan minst och inte vara så lat på tröningarna ibland.
Inte vara så lat: Sluta vara lat när det gäller allt, hjälpa till hemma, göra läxor, städa rummet, träna, hämta något och fixa saker så att dom blir gjorda inte tänka gör det sen och så glömemr man och tänker snart, sen och sånt ja.
Göra läxor mm: Skärpa till mig och göra läxorna/plugga till proven i tid inte kvällen eller rasten innan och plugga lite mer så jag kan det hela, inte bara till provet eller förhöret någon/några dagar senare.
Ja, får väll se hur detta går, haha!
XOXO
Matilda

Månadens träningsutmaning januari 2012

Heej! Jag är med i angelica.blogg.se träningsutmaning, denna månadens utmaning är att göra 3100 situps vilket är 100 per dag, vi får väll se hur detta går, haha, ni hittar inlägget och hennes blogg här: http://angelica.blogg.se/2012/january/traningsutmaning-januari.html
XOXO
Matilda

Nyår

Heej! Nyår spenderades hos Ebba, med god mat, spel, tv, massa prat och skratt innan vi gick till mig för att skåla in och kolla på fyrverkerierna.
XOXO
Matilda
Ebba lagar mat och jag fotar och underhåller henne samtidigt som jag hjälper till
Resultatet, fläskfile occh potatisbollar och potatis trekanter
Honungsmelon
Tuttifrutti och choklad glass med hallon och choklad
Deal or no deal spelande
Fyrverkerier

Gott nytt år!

Gott nytt år!
XOXO
Matilda

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus